پوشاک زنانه و پوشاک مردانه و بچه گانه
پوشاک مردانه:
منظور از لباس مردانه کت، شلوار ، پیراهن ،زیرپوش ، لباس های خواب ، جوراب ، ژاکت جلیقه و هر گونه پوششی که جنس مذکر میپوشد.
شرایط امروزه بر خلاف گذشته، مردان را به خرید لباس های آماده سوق داده تا از دردسرهای پرو مکرر و بد قولی خیاط ه در امان بمانند. در چنین شرایطی شلوارهای جین پرمصرف ترین شلوارهای تولید شده بازار میباشد، شلوارجین به علت داشتن مقاومت سایشی بالا و نیز القای حس اعتماد به نفس فرد ، در زمره محبوبترین پوشاک ها قرار دارند.
پیراهن انواع مختلفی دارند، مثلا پیراهن کار ، رسمی ، نیمه رسمی و ورزشی . اصولا پیراهن هایی که با کت و شلوار به طور رسمی پوشیده میشود در رنگ های ساده وجود دارند و نسبتا طرح دار مثل چهارخانه کمتر استفاده میشوند.
زیبایی ، شکیلی و عمر خوب پیراهن در گرو کوک هتی مطمن و دوخت های عاری از چین و چروک ف دکمه های محکم متصل شده به پیراهن جا دکمه یکنواخت برش خورده و دوردوزی شده و بخیه های یکنواخت ، تمیز و زیبا است. از دیگر نکات مورد توجه ظاهر ، راحتی ، دوام شستشوی راحت و تناسب با اندام است. بی تردید پیراهن مرسریزه نسبت به پیراهن پنبه ای معمولی براق ، جذاب و در نگهداری راحت تر است و این خصوصیات همان چیزهایی است که یک خریدار به دنبال آن است.
کت شلوار یا کت، شلوار و جلیقه از پوشاک معمول مردانه است.پارچه به کارگرفته شده ، پشم مخلوط با پلی استر ( فاستونی ) و یا پنبه و یا ویسکوز مخلوط با پلی استر ( شبه فاستونی ) است که به مراتب ارزان تر از فاستونی است.
دوخت و دوز کت شلوار بسیار پیچیده است تولید یک شلوار مستلزم 20 مرحله و کت بیش از 25 مرحله دوخت است. ساختار و خواص مطلوب در کت ایجاب میکند تا علاوه بر پارچه اصلی ( فاستونی یا شبه فاستونی ) از لایی یا همان آستری هم جهت شکیل شدن آن استفاده میشود. باید توجه داشت که کت معمولا یک پوشش رسمی یا نیمه رسمی است و چگونه ظاهر شدن مصرف کننده ، تا حد زیادی به کیفیت و دقت در جزییات طراحی و دخت این پوشش وابسته است.
پوشاک زنانه:
آراستن و زیبا جلوه نمودن از ویژگی های انسان به خصوص بانوان میباشد. زندگی ماشینی و پر تحرک امروزی ، انسان را طالب لحظاتی که در آن احساس راحتی کند ، کرده است. ما بعد از هر فعالیتی ( کار ورزش و ...) به دنبال راحتی و بازیابی آرامش خود هستیم. بر همین اساس ، طراحی پوشاکی که انسان در آن با دیدن آن احساس آرامش کند ، مورد توجه است . وقتی در مورد مدل راحتی و یا مدلی راحت در پوشاک زنانه صحبت میشود، این به آن معنای محدودیت در مدل یا طرح، رنگ و جنسیت نیست، بلکه لباس ها در طرح ، ترکیب قطعات ، جنس و بافت متنوع هستند. برای مثال ، در گردهمایی راحت فامیلی ، پوشاک زنان در حالی که راحت است ، میتواند از ترکیبات متنوعی برخوردار باشد. بر همین اساس پارچه های به کار برده شده برای پوشاک زنانه نیز محدود و خاص نیست. به عبارتی ساده، همان گونه که در طراحی لباس ها تنوع زیاد دیده میشود پارچه های مورد استفاده برای خانم ها نیز متنوع است. امروزه پارچه های مردانه و حتی بعضی از پارچه های پرده ای نیز در میدان پوشاک زنانه رسوخ کرده است. بی تردید تفاوت در وزن ، مصرف پارچه ها را برای فصلی خاص و یا موردی خاص محدود میکند. زمستان پارچه های سنگین و کلفت را میطلبد و تابستان پارچه های سبک و نازک. همینطور زمانی که انتظار ما از لباس ایستایی به معنای وارونه لختی است ، از پارچه پرتراکم و ایستا بهره گرفته میشود. به دلیل تاثیر فصل سن ، خصوصیات فردی (فیزیکی و روانی) در طرح ها و مدل های لباس زنانه تنوع زیادی در این دسته لباس شاهدیم. این که لباس های آماده فروش زنان ، سهم بسیار کمی به خود اختصاص میدهد و سهم زیادی از لباس ها توسط دوزندگان خانگی دوخته میشود ، نشان دهنده تنوع وسیع در لباس زنان و دختران است.
تولید صنعتی به معنای تولید تعداد زیادی از یک مدل در چند اندازه و تولید خانگی یعنی تولید یک واحد مختص یک شخص است. دوزندگان خانگی با در نظر گرفتن نوع پارچه (جنس طرح رنگ) ، خواست مشتری و بهره گیری از کتاب های طرح، مدل مطلوب را انتخاب و تن پوشی متناسب با فرد میدوزند و تکمیل میکنند. در این گونه موارد ، مد و مشاهدات فردی و الگوهای موجود موثر میباشد.
پوشاک بچه گانه:
در حالی که انتظارات در پوشاک بچه گانه همان انتظاراتی است که از پوشاک جوانان داریم ، اما لباس کودک به دلیل دوران خاص کودکی ویژگی خاص خود را می طلبد به علاوه که در ساخت شخصیت کودک بسیار با اهمیت است. کودکان پر تحرک ، حساس و بی تجربه اند. تحرک زیاد آن ها ، لزوم پارچه با خواص مکانیکی بالا و حساسیت آنان ، لزوم ظرافت و زیبایی توام با دوام و بی تجربه گی آنان شستشو و توجه به تمیزی و شکیلی هر بار بعد از شستشو را برجسته می سازد. در برداشتن تمام این خصوصیات پوشاک بچه گانه را و پر هزینه کرده است.
مرجع : نگاهی بر تولید صنعتی پوشاک نوشته دکتر علی اصغر علمدار یزدی و مهندس الهام السادات میرمحمدی