تغیرات
تغیرات در پوشاک یک امر عادی و مورد تایید اغلب تولیدکنندگان ، خرده فروشان و مصرف کنندگان است. به طور کلی دو دسته از تغییرات اثرات عمیقی بروی تجارت پوشاک دارند که عبارتند تغییرات مد و فصلی.
الف تغییرات مد
مد الگویی پذیرفته شده است به وسیله گروه مشخصی از مردم در یک زمان و مکان خاص است. مطابق تئوری مد، مصرف کننده از هر آنچه به طور گسترده پذیرفته شود سریعا خسته میشود ، بنابراین مداوم در حال تغیرات مدل ها و تولید است. فراسل هم نیز همیشه سعی در به روز رسانی لباس های زیر مخصوصا برند های کلوین کلین و تامی میباشد.
ب تغییر فصلی
این تغییر ضمن آنکه اغلب تحت تاثیر مد واقع میگردد، شامل تغییر و تعدیل تولیداتی است که میتوانند به وسیله مصرف کننده مطابق مد سال مورد استفاده قرار گیرند. شرایط آب و هوایی شروع پایان سال تحصیلی ، آداب و رسوم اجتماعی ، فرهنگی و همین طور مهمانی ها میتوان اشاره کرد. اما بیشتر لباس ها مخصوصا لباس های زیر خیلی تاثیرپذیر بر اساس فصل نیستند.
- زمانبندی
ترکیب تغییر مد و تغییر فصلی تجارت پوشاک را در زمره ی پر تغییرترین تجارت های جهان قرار میدهد. تا آنجا که حرفهای مرتبط با پوشاک با توجه به نوع خواسته ها و احتیاجات مشتریان وظیفه تغییر در نوع تولیدات را عهده دار هستند وقتی یک محصول مطابق مد وارد بازار میشود امکان دارد چند روز بعد کاملا غیر قابل فروش باشد ، بنابراین، نه تنها تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک باید به صورت مداوم با سرعت و ضرب العجل در حال کار باشند، بلکه کارخانه های پوشاک باید برای تغییر کاملا آماده و قابل انعطاف باشند و طبیعی است که مدیریت این تغییرات به زمانبندی دقیق نیاز دارد. بدین ترتیب اهمیت سرعت عمل و تحویل به موقع پوشاک نیز واضح میگردد.
- کیفیت
کیفیت ، به معنی چگونگی یک موجودیت است.این واژه پر محتوا مرغوبیت و مطلوبیت کالا را نشان میدهد. در واقع مجموعه ویژگی های یک کالا را بیان میکند. به عنوان مثال در بخش پوشاک کیفیت عبارت است از ویژگی های مشخص و تعریف شده ای که امور مربوط به ظاهرلباس ، تناسب ، زیبایی ، ظرافت دوخت ، طول عمر و مطلوبیت ررا در بر میگیرد.
- قیمت
قیمت پارامتر مهم دیگری است که بر بازار فروش پوشاک موثر است. به دلیل اینکه با افزایش قیمت کالا ، توان خرید مردم و به دنبال آن گردش مالی کارخانه کاهش میابد و کاهش چرخش مالی نیز به نوبه ی خود مسائل مختلف دیگری را برای مدیریت در پی دارد که جمله گی آنها بر فروش کارخانه تاثیر مضاعف خواهد داشت. بدیهی است که قیمت فروش رابطه ی رابطه مستقیم با قیمت تمام شده محصول دارد و برای کاهش آن بایستی بر تمامی عوامل تولید و موارد تاثیرگذار بر هزینه، اعمال مدیریت شود.